Grundkurs i emotionellt fokuserad individuell terapi (EFIT) Essentials

Snart öppnar vi upp utbildningen EFIT, Emotionellt fokuserad individuell terapi!

EFIT är ett anknytningsorienterat tillvägagångssätt för individuell terapi som, liksom de andra EFT-interventionerna erbjuder en integration av humanistiska, upplevelsebaserade interventioner som fokuserar på att omstrukturera den intrapsykiska upplevelsen. Samt genom systemiska interventioner fokuserade på att omstrukturera samspelsmönster med betydelsefulla andra.

Emotioner ges företräde på grund av dess kraftfulla roll när det gäller organiserandet av inre erfarenheter, för motivation och betydelsen i viktiga interaktionsmönster i relationer. Emotioner länkar och organiserar fördjupade upplevelser och interaktioner inom oss. Emotioner berör människor. Att förstå att emotionens natur är intuitiv och hur man använder den för att skapa en kraftfull och hållbar förändring i terapin, berör både klienten och terapeuten. Sessionerna blir mer fokuserade och effektiva. Korrigerande emotionella upplevelser förändrar och skiftar perspektiv, skiftar tankar om en själv, om tillit, självförtroende och kompetens. Det är en organisk process: när känslor utnyttjas och används effektivt, följer en naturlig förändring i tankarna. Emotion är en pålitlig och säker vägledning i EFIT. Målet är tydligt: en trygg anknytning. Anknytningslinsen hjälper oss att se och förstå individer i sitt sammanhang. EFT ger oss verktygen, en karta, för att hjälpa varje individ att uppnå en trygg anknytning med sig själv och med sina viktigaste, nära relationer.

Denna EFIT-kurs lär dig hur du tonar in på och organiserar och använder kraften i emotionen för att bokstavligen förflytta klienten in till en ny känsla av själv. När de konstruerar sin inre känslovärld på nya sätt är resultaten:

– en ökad känsla av kompetens och värde,

– en känsla av trygg anknytning med sig själv och andra,

– minskade symtom på känslomässiga störningar.

Utbildare

Jens Mebius är certifierad EFIT-terapeut, EFIT-handledare och EFT-trainer (Utbildare i EFT). Han är verksam i egen mottagning online och han är en av de första terapeuterna i Sverige som började inrikta sig på EFT och har lång erfarenhet av att arbeta med EFT och både i individuell terapi, parterapi men även familjeterapi. Jens är en varm och inspirerande föreläsare.

Jens Mebius
Jens Mebius